NJUJORK

BiH će sarađivati s Bahamima

Sagovornici razmijenili mišljenja o aktuelnim temama u okviru UN-a

Alkalaj i Keri potpisali izjavu. Avaz

Piše: A. J. / Avaz.ba

31.10.2019

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima, ambasador Sven Alkalaj potpisao je Zajedničku izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Bahama. Ispred države Komonvelt Bahami izjavu je potpisala stalna predstavnica te države pri Ujedinjenim narodima, ambasadorica Šejla Keri (Sheila Carey). Potpisivanje je upriličeno u prostorijama Stalne misije Bahama pri Ujedinjenim narodima u Njujorku.

U razgovoru nakon ceremonije potpisivanja Zajedničke izjave sagovornici su razmijenili mišljenja o potencijalima za unapređenje i intenziviranje bilateralne saradnje, a istaknuto je da bi razmjena bilateralnih posjeta na najvišem nivou značajno doprinijela uspostavi prijateljskih odnosa i otvorila nove mogućnosti saradnje.

Sagovornici su, također, razmijenili mišljenja o aktuelnim temama u okviru UN-a, pri čemu je istaknuta neupitna podrška multilateralnim naporima za punu realizaciju Agende 2030, postizanje 17 ciljeva održivog razvoja, sa posebnim akcentom na aktivnosti u borbi protiv klimatskih promjena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.