SAOPĆENJE

ZOI'84 o nesreći na Bjelašnici: Znakovi su uredno postavljeni, sezona još nije počela

Bjelašnica. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

8.12.2019

Nakon nesreće na Bjelašnici kada djevojčica pala sa sanki i zadobila teške tjelesne povrede nekoliko sati poslije oglasilo se preduzeće ZOI'84 koje je istaklo da oni nisu organizatori niti jednog današnjeg događaja.

- Želimo napomenuti da zimska sezona još uvijek nije zvanično otvorena. Zvanično otvorenje je najavljeno za 15.12.2019. godine i od tog dana KJP ”ZOI'84” je obavezan da obezbjedi Hitnu medicinsku pomoć, GSS i prisustvo policije - piše u saopćenju.

Kako je istaknuto, na stazama su uredno postavljeni znakovi da je korištenje staza u vidu hodanja i sankanja na vlastitu odgovornost.

- Danas se na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking. Iskreno nam je žao zbog nesretnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak - saopćili su iz ZOI'84. 

Podsjetimo, djevojčica je pala sa sanki i udarila glavom u kamen nakon čega se onesvijestila. Trenutno se nalazi u stabilnom stanju i smještena je na intenzivnom odjelu Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.