POLITIKA

Mitrović o reakcijama SDS-a i PDP-a: Uhvatili ih strah i panika od toga šta će novi ministri zateći u ministarstvima

Već mjesec opozicija je izgubljena u vremenu i prostoru zbog činjenice da će Vijeće ministara konačno profunkcionirati

Vojin Mitrović. Screenshot / Avaz

Srna

21.12.2019

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Vojin Mitrović izjavio je da su nečuvene reakcije pojedinaca iz SDS-a i PDP-a na Program reformi BiH, kojim je definitivno zaustavljen put BiH ka punopravnom članstvu u NATO savezu, za razliku od dokumenata koji su ranije bili utvrđeni, a čiji su i oni bili kreatori.

Već mjesec opozicija je izgubljena u vremenu i prostoru zbog činjenice da će Vijeće ministara konačno profunkcionirati, kao i zbog gubitka pozicija u Sarajevu. Sva njihova histerija i bijes proizlazi i zbog toga što ne mogu da prihvate realnost da su izgubili svoje udobne fotelje, kao i sve privilegije koje one nose, a koje su maksimalno zlouoptrebljavali iako su u te fotelje zaposjeli kao izborni gubitnici prije pet godina - istakao je Mitrović. 

On je naglasio da PDP i SDS ne mogu da se pomire s tim, a poseban strah i panika ih je uhvatila od toga šta će novo Vijeće ministara zateći u ministarstvima i zajedničkim institucijama.

- Ovolika halabuka digla se zato što su ministri iz SDS-a i PDP-a uplašeni šta ćemo zateći u ministarstvima koje je vodio njihov kadar u zajedničkim organima, a, prije svih, Mirko Šarović i Dragan Mektić. To potvrđuje i najnoviji poziv Tužilaštva BiH upućen Mektiću zbog raznih zloupotreba položaja - ukazao je Mitrović.

On je ocijenio da će novi saziv Vijeća ministara morati da formira komisiju za ispitivanje zloupotreba položaja u zajedničkim institucijama pojedinaca u proteklom mandatu. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.