SARAJEVO

Najavljena izrada glavnog projekta za dionicu Prve transverzale od tunela Kobilja Glava do Jošaničke petlje

Sve predradnje koje se tiču donošenja prostorno-planske dokumentacije su realizirane

Sastanak Operativnog tima. Avaz

I. K. / Avaz.ba

22.1.2020

Izrada glavnog projekta za dionicu Prve transverzale od tunela Kobilja Glava do Jošaničke petlje najavljena je danas na sastanku Operativnog tima za gradnju ove izuzetno značajne saobraćajnice za Kanton Sarajevo.

- Sve predradnje koje se tiču donošenja prostorno-planske dokumentacije su realizirane, jer je za ovu dionicu spomenuta lokalna zajednica već donijela četiri prostorna plana - istaknuo je direktor Zavoda za izgradnju Mirza Hulusić, a potvrdio je načelnik općine Vogošća Edin Smajić.

Za sutra je najavljen i sastanak u ovoj općini, gdje će se definirati konkretni koraci za izmještanje plinovoda s lokaliteta na kojem je planiran izlaz iz tunela Kobilja Glava.

Kako je istaknuo direktor Direkcije za ceste Selmir Kovač, u toku je demontaža objekata u krugu nekadašnjeg depoa GRAS-a.

- Neophodno je osigurati sredstva za izradu idejnog rješenja projektnog zadatka pretvaranja turborotora u klasični kružni tok - upoznao je prisutne direktor Kovač te je zatražio podršku Vlade KS i svih ostalih aktera u ovom smislu.




Sastanak Operativnog tima. Avaz

Iz Zavoda za izgradnju najavili su da sutra i službeno preuzimaju prvi privatni objekt koji bi se za narednih desetak dana trebao rušiti.

Istaknuli su i kako su sa ministrima privrede, saobraćaja i predstavnicima Zavoda za izgradnju KS dogovorene aktivnosti na regulaciji toka potoka Sušica.

Održani su i pojedinačni sastanci na kojima je dogovoreno izmještanje visokonaponskog kabla za naselje Velešići.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.