FEDERACIJA BIH

Dezinficirani GP Kamensko, Drvar, Glamoč...

Sistematska dezinfekcije gradova u Federaciji BiH vrši se kao jedna od mjera borbe protiv širenja zaraze koronavirusom

Piše: A. Č. / Avaz.ba

13.4.2020

Akcija tokom vikenda - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Dezinfekcija gradova na području Federacije BiH nastavljena je i tokom vikenda. Timovi Federalne uprave civilne zaštite su u petak dezinficirali granični prijelaz Kamensko. Očišćeni su objekti i vanjski dio graničnog prijelaza te šatori za privremeni smještaj osoba koja ulaze u BiH. 

Nastavljena je i dezinfekcija u Kantonu 10, te su se timovi FUCZ sa dvije mašine istog dana uputili u Livno i u pratnji vatrogasnog vozila dezinficirali javne površine u ovom gradu.

Nakon Livna, u subotu je dezinficiran granični prijelaz Strmica, a u večernjim satima, u vrijeme trajanja zabrane kretanja za građane dezinficirane su i javne površine u Drvaru i Bosanskom Grahovu. 

Akcija tokom vikenda. FUCZ

Podršku Federalnoj upravi civilne zaštite pružili su vatrogasci i pripadnici općinske civilne zaštite, a u Bosanskom Grahovu je timovima pružio podršku i načelnik te općine.

U nedjelju je urađena dezinfekcija javnih površina u Općini Glamoč gdje su timovima FUCZ-a podršku pružili predstavnici općinske civilne zaštite i JP "Komunalac" Glamoč. 

Sistematska dezinfekcije gradova u Federaciji BiH vrši se kao jedna od mjera borbe protiv širenja zaraze koronavirusom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.