SARAJEVO

Centar za napredne tehnologije izrađuje zaštitne vizire

Danas smo isporučili 55 zaštitnih vizira i nastavit ćemo s daljnjom izradom za potrebe MUP-a, jer se iskazala potreba, ali i za ostale javne ustanove, odnosno za zdravstvene organizacije i sugrađane, poručio je Mulaosmanović

Osim vizira, pravit će i specijalne maske. Fena

Avaz.ba / Fena

22.4.2020

Centar za napredne tehnologije u Sarajevu u vrijeme pandemije Covida-19 preusmjerio je svoje aktivnosti sa planiranih za 2020. godinu na prioritetne, koje zahtijeva trenutna situacija, kazao je danas na redovnoj pres-konferenciji Vlade i Štaba civilne zaštite Kantona Saraajevo direktor te javne ustanove Ensar Mulaosmanović.

Na osnovu dogovora ministra privrede Draška Jeličića i ministra unutrašnjih poslova KS Ismira Juske, Centar je pokrenuo izradu zaštitnih vizira.


Izrada vizira. Fena

- Danas smo isporučili 55 zaštitnih vizira i nastavit ćemo s daljnjom izradom za potrebe MUP-a, jer se iskazala potreba, ali i za ostale javne ustanove, odnosno za zdravstvene organizacije i sugrađane - poručio je Mulaosmanović.

S inžinjerima iz Centra i ostalim vanjskim saradnicima u Centru, pored izrade vizira, rade i na konstrukcijama za neku drugu potrebnu opremu. To je, između ostalog, specijalna maska s filterom za karbon, koja se, također, koristi u zaštiti u borbi protiv virusa i bakterija bilo koje vrste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.