BAHATOST

Gore društvene mreže nakon korona-partyja: A gdje je after?

Da stvar bude gora, oni koji nam svakodnevnoi drže lekcije glavni su akteri ovog, najblaže rečeno, skandala

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

5.5.2020

Neodgovornost i bahatost - dvije su riječi kojima bi se u najkraćem moglo opisati ponašanje naših zvaničnika i javnih ličnosti nakon što su procurili snimci s rođendanskog korona-partyja u Sarajevu kojem je prisustvovalo 16 osoba.  

Da stvar bude gora, oni koji nam svakodnevno drže lekcije glavni su akteri ovog, najblaže rečeno, skandala. Dernek je, naime, upriličen povodom rođendana poznatog doktora.

Učesnici "korona-zabave", između ostalih, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić. Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna, kažu mnogi. Fejzić je, naime, član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS.

Fotografije s korona-partyja na društvenim mrežama su objavili i brojni pjevači koji su bili na ovoj zabavi. Više se i ne kriju. Među njima su i legende bh. estrade Halid Bešlić, koji je snimao i promotivni spot pod sloganom „Ostani kući“, zatim, Hari Varešanović i Šerif Konjević, te pjevačica Slađana Mandić.

Među rijetkima koji su odmah reagirali bio je Ismir Jusko, ministar sarajevske policije. Ne samo da je radio što mu i zakon nalaže i za šta prima plaću nego je likove i situaciju nazivao pravim imenom te poručio „da mu se zbog svega stomak okreće“.

Čim su mediji objelodanili aktere skandala, društvene mreže su se zapalile. Građani su satiričnim porukama poslali jasnu poruku, a šta će u konačnici biti, ostaje da se vidi.

Donosimo neke od najzanimljivijih:

- A gdje je after?

- Još samo dvije pjesme se strpite i sve je gotovo.

- Skromno ramazansko druženje u krugu porodice.

- Platite kaznu u roku sedam dana, to vam je 250 KM, nije ni 130 eura.

- Zvao sam muzičare i pitao ih što me nisu zvali. Kunu se u Boga da je bilo neplanirano.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.