AKCIJE

Pomozimo Ahmedu Grahiću da dobije životnu bitku

Počeo je s prvom hemoterapijom, uz koju su mu potrebne određene količine lijeka „adcetris“, samo jedan ciklus tog lijeka košta oko 15.000 KM, a potrebna su mu najmanje četiri ciklusa

Grahić: Samo jedan ciklus lijeka košta 15.000 KM. Pomozi.ba

Piše: L. S. / Avaz.ba

15.5.2020

Dvadesetdvogodišnjem Ahmedu Grahiću iz Begovog Hana i njegovoj porodici potrebna je novčana pomoć kako bi on imao adekvatno liječenje i kako bi dobio životnu bitku. 

Ahmed boluje od tumora limfnih žlijezda i trenutno je na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Počeo je s prvom hemoterapijom, uz koju su mu potrebne određene količine lijeka „adcetris“.  

Samo jedan ciklus tog lijeka košta oko 15.000 KM, a potrebna su mu najmanje četiri ciklusa, za koje njegovi roditelji moraju izdvojiti oko 60.000 KM. Toliki iznos sami ne mogu osigurati i zato je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Organizacija „Pomozi.ba“ apel za pomoć Ahmedu Grahiću objavila je na svojoj internet-stranici, gdje je u samo nekoliko klikova moguće donirati željeni iznos novca s kreditne ili debitne kartice.  

Na linku se, također, mogu naći i ostali brojevi računa za uplatu. Za ovu akciju je do 31. maja u funkciji i humanitarni broj 17013 putem kojeg se mogu donirati 2 KM. Broj je jedinstven za sve telefonske operatere u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.