SAZNAJEMO

Agenciji za privatizaciju FBiH blokirani računi, pet mjeseci nisu dobili plaću

Vlada FBiH ne želi da nam pomogne po presudi da se firmi „Sa-Dagitim, koja je pravni sljednik firme „Stanić Invest“ isplati milionska odšteta, kaže Bekrić

Bekrić: Ne želi da snosi odgovornost. Arhiv

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

9.6.2020

Amer Bekrić podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju Federacije BiH, saznaje „Avaz“

On je ostavku na ovu funkciju podnio 18.maja i sada je na Vladi FBiH da prihvati i izabere novog direktora umjesto Bekrića.

Ovu informaciju potvrdio nam je danas i Bekrić, kazavši da su Agenciji za privatizaciju FBiH blokirani računi, a da ih Vlada s premijerom Fadilom Novalićem mjesecima ignoriše i ne želi da im pomogne.

- Ne želim više da snosim odgovornost. Mjesecima tražim sastanak s Novalićem i on ne želi da me primi. Iako se Vlada obevezala da će snositi sve troškove izgubljenih sudskih sporova, sada nas ignorišu. Umjesto da pomognu po presudi da se firmi „Sa-Dagitim, koja je pravni sljednik firme „Stanić Invest“ isplati milionska odšteta, oni tvrde da nisu stranka u postupku-kaže Bekrić.


Bekrić: Vlada ne želi da pomogne. Arhiv

On tvrdi i da 30 uposlenika već pet mjeseci nije primilo plaću.

- Novalić ne da želi da nam pomogne nego sve i opstruiše. Umjesto pomoći, Vlada poništava ranije usvojen zaključak kojim preuzima obavezu snošenje troškova. Ali, ovdje se problem oko „Feroelektra“ vuče od 2004.godine, iako je firma vraćena u državno vlasništvo. Međutim, mi smo sada kolateral i ne možemo vratiti taj dug po presudi, a računi su nam blokirani. Osim toga, mi s tim nemamo ništa niti smo tada vodili sporove – kaže Bekrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.