SKUPŠTINA KS

Razriješen bivši šef Novalićevog ureda: Umjesto Ganibegovića u Komisiju za sigurnost imenovan Tabak

U svom dopisu napisao kako "podnosi neopozivu ostavku" te zatražio hitno razrješenje

Hasan Ganibegović. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

15.6.2020

Hasan Ganibegović, bivši šef kabineta premijera FBiH Fadila Novalića, razriješen je dužnosti vanjskog člana Komisije za sigurnost u Skupštini KS, potvrđeno je za "Avaz". Komisija je jednoglasno prihvatila njegovu ostavku. On je u svom dopisu napisao kako "podnosi neopozivu ostavku" te zatražio hitno razrješenje. 

Prethodno je i Komisija za imenovanje Skupštine KS prihvatila njegovu ostavku. 

Na ovu poziciju imenovan je novi kandidat ispred Stranke demokratske akcije, a riječ je o Mustafi Tabaku, pripadniku Specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP). 


Sporni respiratori. Avaz

Podsjetimo, smjena Ganibegovića je zatražena nakon što je otkriveno da bi ovaj bivši šef Kabineta premijera Fadila Novalića, mogao biti jedan od aktera afere "Respiratori", u okviru koje je saslušan u Tužilaštvu BiH. Radi se o nabavci 100 respiratora iz Kine u BiH za koje je utvrđeno, iako su plaćeni 10,5 miliona KM, da su neupotrebljivi.

Za vrijeme istražnih radnji Ganibegović je uslikan na tajnom sastanku s Kadrijom Kolićem, advokatom direktora FUCZ Fahrudina Sokaka i Fikretom Hodžićem, vlasnikom kompanije "Srebrena malina".

On tvrdi da nema veze s nabavkom, ali ga potpisi na dokumentima demantiraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.