INSPEKCIJA KS UTVRDILA NEPRAVILNOSTI

Rektorat Univerziteta u Sarajevu kažnjen s 11.000 KM

Ovaj zahtjev inpekciji je poslala Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, te Medicinski i Elektrotehnički fakulteti Univerziteta u Sarajevu

Rektorat UNSA. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

29.6.2020

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) kaznila je Rektorat Univerziteta u Sarajevu s ukupno 11.000 maraka, a razlog su utvrđene nepravilnosti  sazivanja, održavanja i načina prikupljanja glasova za izbor novog rektora Univerziteta u Sarajevu na 14. elektronskoj sjednici Senata Univerziteta koja je održana 1. juna.

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Fahir Halilović, direktor KUIP-a

Ovaj zahtjev inspekciji je poslala  Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, te Medicinski i Elektrotehnički fakulteti Univerziteta u Sarajevu.


Faksimil obavijesti Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Avaz

U obavijesti se kaže da će inspektori, nakon obavljenog nadzora izdati prekršajni nalog Univerzitetu Sarajevo u iznosu od 5.000 KM, odgovornom licu Univerziteta 1.000 KM, a generalnom sekretaru Univeziteta također s 5.000 KM.

Istaknuto je da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da su u postupku sazivanje i održavanja 14. elektronske sjednice Senata Univerziteta koja je održana 1. juna počinjene određene nepravilnosti i da je između ostalog došlo do kršenja odredbi Poslovnika o radu Senata.

Kako nam je rečeno iz inspekcije KS, po istom osnovu ranije je kažnjavan i Medicinski fakultet UNSA.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.