REPUBLIKA SRPSKA

Ispaljeno 76 protivgradnih raketa

Šef operativnog tima “Protivgradne preventive” Nikola Todorović rekao je da je najviše protivgradnih raketa ispaljeno na području Banjaluke, ukupno 26, zatim na području Dubice , 19 raketa, te na području Prijedora 15 raketa

Operativni centar za lansiranje raketa. B. Grgić

Piše: B.G. /Avaz.ba

25.7.2020

Na gradonosne oblake desjtvovano je sa 76 raketa tokom nevremena koje je u petak predvečer zahvatilo RS

Dejstvovalo je 29 protivgradnih stanica na području Banje Luke, Laktaša, Bosanske Dubice, Prijedora, Oštre Luke i Bosanskog Novog.

Šef operativnog tima “Protivgradne preventive” Nikola Todorović rekao je da je najviše protivgradnih raketa ispaljeno na području Banje Luke, ukupno 26, zatim na području Bosanske Dubice , 19 raketa, te na području Prijedora 15 raketa.

Deset protivgradnih raketa ispaljeno je na području Laktaša, četiri u Bosanskom Novom i dvije u Oštroj Luci. Dejstvovalo je i svih 35 prizemnih generatora isijavanjem specijalne supstance u atmosferu.

- Efikasnim dejstvima na branjenom terenu spriječili smo pojavu krupnog grada i štetu na imovini i usjevima. Osim jakih pljuskova sa izraženom grmljavinom, strijelci su prijavili pojavu kratkotrajne sugradice u pljusku na području Prijedora i Bosanske Dubice, a pojavu sitnog grada u Banjoj Luci, gdje je kratko trajao - rekao je Todorović.

Jučerašnje dejstvo raketa je 20. u ovogodišnjoj sezoni, a do danas je ispaljeno ukupno 758 protivgradnih raketa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.