REAKCIJA PREMIJERA

Nenadić: Pravovremeno i adekvatno sam reagovao na blokadu Agencije "Poslovnost"

Na uviđaju, na kojem su svi navedeni učestvovali, konstatirano je da se radi o privatnoj, a ne javnoj površini

Mario Nenadić. Vlada KS

Avaz.ba

9.9.2020

Vlada Kantona Sarajevo je obavijestila javnost da je premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić promptno i adekvatno reagirao na dešavanja vezana za blokadu Agencije "Poslovnost" na Marijinom Dvoru.

- Naime, i pored toga što je taj dan (četvrtak, 04.09.2020. godine) bila u toku sjednica Vlade, odmah po saznanju za problem kontaktirao je direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS te naložio da odmah sutra ujutro u 08:30 sati (petak, 05.09.2020.godine) ispred Agencije "Poslovnost" izvrše uviđaj kantonalna i inspekcija Općine Centar, zajedno sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS - navodi se u saopćenu Vlade KS.

Na uviđaju, na kojem su svi navedeni učestvovali, konstatirano je da se radi o privatnoj, a ne javnoj površini, te da u tom slučaju isključivu nadležnost za rješavanje ovog pitanja ima Općinski sud u Sarajevu.

Advokati Agencije "Poslovnost" su obavijestili premijera Nenadića pisanim putem o podnošenju zahtjeva nadležnom sudu i zahvalili se na njegovoj brzoj reakciji i podršci u rješavanju ovog problema.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.