ENTITETSKI MINISTAR TVRDI

Lukač: Policija RS se dobro izborila s migrantskom krizom, to nije slučaj u drugim dijelovima BiH

Od početka ove godine migranti nisu počinili više od 20 prekršajnih i krivičnih djela u RS, za razliku od Federacije BiH gdje dnevno ima toliko djela, rekao Lukač

A. J. / Srna

Lukač: Policija RS u ovoj godini evidentirala više od 15.000 migranata

Foto: Arhiv


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je sigurnosna situacija u RS na zadovoljavajućem nivou i da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u potpunosti kontrolišu teritoriju RS.

- Policija se do sada na zadovoljavajući način izborila sa migrantskom krizom što nije slučaj u nekim drugim dijelovima BiH i pojedinim zemljama. U Republici Srpskoj nema kampova za migrante što je bio stav Vlade RS koji se pokazao kao ispravan - rekao je Lukač sinoć za Alternativnu televiziju.

On je istakao da MUP RS pod kontrolu stavlja sve grupe migranata i ne dozvoljava da počine neko od krivičnih i prekršajnih djela.

- Od početka ove godine migranti nisu počinili više od 20 prekršajnih i krivičnih djela u RS, za razliku od Federacije BiH (FBiH) gdje dnevno ima toliko djela. Kontrolišemo situaciju i nastavićemo tako da radimo kako bi bila sačuvana bezbjednost građana - rekao je Lukač.

On je podsjetio da migranti žele u EU i taj put ide Unsko-sanskim kantonom.

- Unsko-sanski kanton ima veliki problem zbog migranata kojih u tom kantonu ima pet do šest hiljada. Nadamo se da će srpski povratnici u selo Lipa biti zaštićeni i da ih migranti neće ugroziti - rekao je Lukač.

On je napomenuo da je Policija RS u ovoj godini evidentirala više od 15.000 migranata.

- Žandarmerija i Policija RS sa Graničnom policijom BiH svakodnevno rade na sprečavanju ulaska migranata. Međutim, to je veoma teško i zahtjevno jer je granica duga, a teren brdsko-planinski - kaže Lukač.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na