KANTONALNI ODBOR SDA

Prevljak za "Avaz": Nisam dobio ostavke Skake i Terovića

Nemam informacije da su uopće pisali Kantonalnom odboru, kazao je Prevljak

Fikret Prevljak. avaz

Piše: Fu. M.

19.11.2020

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak izjavio je večeras za "Avaz" da nije dobio ostavke predsjednika Općinskog odbora SDA Centar Jasmina Terovića i predsjednika Općinskog odbora SDA Stari Grad Abdulaha Skake.

- Ako su poslali ostavke poštom ili su ih lično donijeli u sjedište Kantonalnog odbora, ne znam. U toku dana mi ništa nije stiglo. Nemam informacije da su uopće pisali Kantonalnom odboru - kazao je Prevljak.

Istakao je da su Skaka i Terović ostavke mogli dati "izričito ili na razmatranje".

- Oni mogu poslati ostavke izričito, gdje će navesti svoje razloge, a mogu tražiti da o njima raspravljamo - rekao je Prevljak.

Nakon što se u medijima pojavila informacija da su Skaka i Terović podnijeli ostavke, pokušali smo ih kontaktirati, međutim, telefoni su im bili isključeni.

Jasmin Terović i Abdulah Skaka. agencije

Kako piše "Press", njih dvojica su podnijeli su ostavke zbog loših rezultata na lokalnim izborima.

Pozvali su članove Izvršnog odbora SDA KS, Kadrovske komisije KO SDA i KO SDA Sarajevo da preuzmu i individualnu, a i kolektivnu odgovornost za brutalni poraz SDA na ovogodišnjim izborima. Terović i Skaka smatraju da je došlo krajnje vrijeme za potpunu rekonstrukciju i kvalitetnija kadrovska rješenja unutar KO SDA Sarajevo. U suštini, Terović i Skaka traže od članova KO SDA Sarajevo da budu moralni i kolektivno podnesu ostavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.