ISTRAGOM UTVRĐENO

"Avaz" otkriva detalje: Iza kojih mafijaških ubistava u Istočnom Sarajevu stoji Darko Elez

Elez je pod istragom za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića

Ubijeni Ostojić i Miličević. Avaz

Piše: A. Aljimi - M. Aščić

22.12.2020

Nakon današnjeg hapšenja Darka Eleza (40) u Beogradu, ponovo su se uzburkali duhovi podzemlja u Republici Srpskoj. Naime, Tužilaštvo BiH zatražilo je njegovo izručenje iz Srbije zbog suđenja po potvrđenoj optužnici, ali i zbog istrage o dvije mafijaške likvidacije koje su se dogodile 2018. i 2019. godine, a koje Državno tužilaštvo, u saradnji s policijskim agencijama, istražuje nekoliko godina.  

Uviđaj nakon Ostojićeve likvidacije. Avaz

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, Darko Elez se tereti za likvidaciju Siniše Miličevića zvanog Tigar, koji je u sačekuši brutalno ubijen 1. juna 2018. godine. Njega su ubice sačekale u naselju Dobrinja ispred haustora u kojem je živio, a izrešetan je s pet hitaca, dok je šestim „ovjeren“ iz Magnuma.

Sljedeće godine, 2. januara, također, po istom receptu, likvidiran je Miloš Ostojić u Lukavici i za ovo ubistvo se tereti Elez. Ostojić je ranjen ispred kluba „Sparta“, a ubrzo je od povreda preminuo na licu mjesta.

Ostojićeva porodica ima u vlasništvu više firmi, kao i poznate pekare „Zlatno zrno“.


Elez priveden jutros u Beogradu. Avaz

Inače, prema riječima našeg izvora koji je dobro upućen u istragu, radi se o ljudima bliskim Đorđu Ždrali zvanom Đoka, Elezovom bivšem kumu s kojim je godinama u sukobu i jedan drugog su više puta pokušali likvidirati.

Kako je Tužilaštvo BiH danas potvrdilo, Elez je obuhvaćen istragom i o teškim krivičnim djelima počinjenim na području Istočnog Sarajeva, među kojima su dva ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, planiranja i pokušaji ubistva na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine te iznude, zastrašivanja i druga krivična djela na štetu oštećenih osoba s područja Istočnog Sarajeva i BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.