POZIV NA OPREZ

GSS spasio planinara na Visočici, imao samo gumene čizme i torbicu za dokumente

Bez slučajnog dolaska gorskih spašavatelja njegove šanse za preživljavanje bile su minimalne

A. V. / Fena

Spašeni planinar

Foto: GSS


Gorski spašavatelji GSS Ilidža danas su na Visočici zatekli planinara koji je, u nemogućnosti kretanja po visokom snijegu koji je neprekidno padao, potražio zaklon pod stijenom.

Na sebi je imao gumene čizme i torbicu za dokumente, navode oni, bez slučajnog dolaska gorskih spašavatelja njegove šanse za preživljavanje bile su minimalne.

OVO VRIJEME NIJE ŠALA! Ovog puta sretan završetak viježbe članova Gorske Službe Spašavanja Ilidža! Na putu prema vrhu...

Posted by Gorska Služba Spašavanja "Ilidža" on Saturday, December 26, 2020

Facebook

- Gorske službe spašavanja još jednom upozoravaju posjetitelje planina da se informiraju i pripreme za posjet gorju, da poštuju pravila kretanja po planinama i u ljetnim i u zimskim uvjetima, da ne kreću u planine po teškim zimskim uvjetima i bez odgovarajuće opreme, hrane i vode potrebne za boravak i da o svojim namjerama kretanja nekomu ostave informaciju -  saopćeno je iz Saveza gorskih službi spašavanja u BiH.

Ovo vrijeme nije šala, ovakve padavine su izuzetno opasne ako niste dobro opremljeni, dodaju, pandemija je u planine "natjerala" veliki broj posjetitelja kojima nedostaje planinarskog iskustva, a čini se, i planinarske etike.

Više o temi GSS Sarajevo

USPJEŠNA AKCIJA
Pronađen izgubljeni planinar na Treskavici
NA VRH

Podijeli članak na