REAKCIJA

Iz NSRS-a odgovorili na pismo visokog predstavnika u BiH Valentina Incka

Navedene povelje dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske

N. Aj.
  • Čubrilović odgovorio Incku

    Čubrilović odgovorio Incku

    Foto: Avaz


Iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nedeljka Čubrilovića upućena je reakcija na pismo visokog predstavnika u BiH Valentina Incka (Inzko) u kojem je tražio da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je NSRS dodijelila osobama osuđenim za ratne zločine.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske zaprimio je danas, 3. februara 2021. godine, pismo visokog predstavnika u BiH, Valentina Incka, koje je upućeno predsjedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika, a u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Riječ je o poveljama koje su dodijeljene pojedincima, institucijama i međunarodnim organizacijama zaslužnima za rad Narodne skupštine Republike Srpske.

Navedene povelje dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25. godišnjice postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, kao ad hoc tijelo, koje su činili svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine, rukovodstvo Devetog saziva Narodne skupštine i šefovi klubova poslanika tog saziva.

O navedenom pismu izjasnit će se rukovodstvo i šefovi klubova poslanika u aktuelnom sazivu Narodnoj skupštini Republike Srpske kojima je upućeno pismo visokog predstavnika - navodi se u saopćenju koje potpisuje kabinet predsjednika NSRS-a.

NA VRH

Podijeli članak na