SASTANAK

Kasumović s Konakovićem i Čamparom: SDA je u rasulu, nestat će sa političke scene

To, zapravo, značiti novi početak za sve građane Bosne i Hercegovine kojima je dosta loše politike koja djeluje na principima Bakira i Sebije Izetbegović, napisao je Kasumović

A. Ka.

S današnjeg sastanka

Foto: Facebook


Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas delegaciju Naroda i pravde, predvođenu predsjednikom partije Elmedinom Konakovićem i Aljošom Čamparom.

O sastanku i temama koje su obrađivali, Kasumović se oglasio na svom Facebook profilu.

- Danas su me posjetili Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, i Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, koji su mi čestitali na historijskom rezultatu postignutom na lokalnim izborima 2020. godine.

Razgovarali smo o aktuelnim političkim dešavanjima, posebno o temi koja se tiče izbora počasnog građanina Zenice, gospodina Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva - naveo je Kasumović.

Pored sarajevskih tema, pričalo se i o situaciju i u Vladi ZDK.

- Odnosno, pričali smo o njenoj smjeni, koja je sve izvjesnija, a što sam govorio i najavljivao još neposredno nakon lokalnih izbora. Gosti su se zanimali i za brojne projekte koje realizira Grad Zenica, odnosno koje sam uspio pokrenuti, poput projekta „Plave vode“, „Toplane Zenica“, otpadnih voda, rješenje dugogodišnjeg problema gradskog prijevoza - naveo je Kasumović.

Tema su bili i opći izbori 2022. godine.

- Tom prilikom sam još jednom podvukao kako nemam pretjeranih političkih ambicija, ali da ću svakako pomoći u ideji da se konačno promijeni cjelokupna politička slika od kantonalnog do državnog nivoa. Kako sam i prije znao isticao, to sam rekao i na ovom našem sastanku. Stranka demokratske akcije je ionako u rasulu, a nakon općih izbora, nestat će sa političke scene. To, zapravo, značiti novi početak za sve građane Bosne i Hercegovine kojima je dosta loše politike koja djeluje na principima Bakira i Sebije Izetbegović - zaključio je Kasumović.

Više o temi Fuad Kasumović

JEDNOGLASNA ODLUKA
Počinje rekonstrukcija zeničke bolnice
NA VRH

Podijeli članak na