NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Politički patuljci dižu dreku

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ponovo su boravili u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Piše: Avaz.ba

16.4.2021

Današnja naslovnica Dnevnog avaza. AVAZ

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Politički patuljci dižu dreku.

Očigledno je da je premijer Slovenije Janez Janša ona vrsta političara koji svoje nacionalističke fantazme pokušava nametnuti u javnom prostoru iz razloga gole političke pragme, kaže za „Avaz“ politički analitičar i profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu Enver Kazaz.

Dan Armije RBiH, odnosno 15. april 1992. godine, jedan je od najznačajnijih datuma u historiji BiH. Jer, da nije bilo Armije, ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Poručio je ovo jučer u razgovoru za „Dnevni avaz“ Sefer Halilović, penzionisani general, ratni načelnik Glavnog štaba i prvi komandant Armije RBiH.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ponovo su jučer, prema nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva, boravili u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su izuzeli poslovnu dokumentaciju o respiratorima “Srebrene maline”.

Komentar dana napisao je Fahir Karalić: Raspad BiH, Srebrenica i vakcine.

Slovenski portal Necenzurisano objavio je non-paper, odnosno neslužbeni diplomatski dokument koji govori o idejama za komadanje Bosne i Hercegovine, pristupanju Republike Srpske Srbiji i ujedinjenju Kosova s Albanijom.

Na stranama Globusa  možete pročitati o zaoštravanju odnosa SAD i Rusije nakon što su najavljene nove sankcije.

Vlada FBiH o novim mjerama i nabavci vakcina : Novalić vruć krompir šalje Zavodu za javno zdravstvo.

Policijski sat u FBiH ostaje od 21 do 5 sati, odlučila je Vlada Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu. Podsjećamo, ministar zdravstva KS Haris Vranić predložio je pomjeranje policijskog sata sa 21 na 23 sata, a zbog ramazana.

U toku je opsežna istraga policijskih agencija Hrvatske i Bosne i Hercegovine o zapljeni 500 kilograma kokaina koji je otkriven 30. marta u luci Ploče u kontejneru s bananama. Kokain iz Ploča trebao završiti u Hercegovini?

Na stranama Mozaika možete pročitati kako su prije 16 godina otkrivene bosanske piramide u Visokom.

Na Crnoj hronici donosimo detalje nesreće kod Gračanice u kojoj je kamion pao na vozilo, a žena ostala zarobljena u olupini.

Na stranama Panorama možete pročitati o obilježavanju Dana Armije RBiH a donosimo i ramazanske priče.

Srbijanska pjevačica Angelina, pravog imena Anđela Vujović, u Sarajevu je snimala spot za novu pjesmu, koja bi svjetlost dana trebala ugledati uskoro.

Na stranama Sporta možete pročitati šta kaže Ivica Obrvan, selektor bh. rukometaša BiH. Željezničar predstavio Blaža Sliškovića. Semir Tuce iz Lucerna za „Dnevni avaz“: Želim da Veležovih 100 godina slavimo u Evropi.

U današnjem „Dnevnom avazu“ je i zanimljiv i sadržajan prilog TV EXTRA.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.