JUTUBER I ZAMALO ZET

Puni mandat: CeriX, donedavni zaručnik kćerke Bakira Izetbegovića, imenovan za zamjenika direktora

Spletom čudnih okolnosti CeriXu je u poslovnom smislu “krenulo” nakon veze s Jasminom Izetbegović

Pressmedia

15.4.2021

Adnan Cerić. Avaz

Bh. jutuber Adnan Cerić poznatiji kao CeriX, a još poznatiji kao donedavni zaručnik kćerke predsjednika SDA Jasmine Izetbegović, imenovan je za zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine i to na mandatni period od četiri godine, piše portal Press.

CeriX je za zamjenika direktora imenovan na 31. sjednici Vijeća ministara BiH održanoj 25. marta 2021. godine, a odluka o imenovanju objavljena je u posljednjem broju Službenog glasnika BiH.


Mlađoj populaciji novi zamjenik direktora Agencije za statistiku BiH poznat je po klipovima koje je snimao za svoj YouTube kanal, a onima koji prate politička dešavanja poznat je kao donedavni zaručnik Jasmine Izetbegović – kćerke predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Spletom čudnih okolnosti CeriXu je u poslovnom smislu “krenulo” nakon veze s Jasminom Izetbegović. Prvo je od BH Telecoma dobio 22.660 KM za reklamiranje uređaja, zatim je imenovan za vršitelja dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH, a 25. marta 2021. godine i za zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH.

Mandatni period na koji je imenovan CeriX teče od dana imenovanja i traje četiri godine, piše Press.

Faksimil odluke. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.