KANTON SARAJEVO

Dvojka iz DF-a i Bilsena Šahman omogućili izbor ministrice pravde koja je u sukobu interesa

Kerla i Milavica na ovaj način vraćaju NiP-u uslugu što je sačuvao pojedine kadrove DF-a u čistki koju trojka provodi u Kantonu Sarajevo

Kerla, Milavica i Šahman: Glasovi za spašavanje trojke. Arhiv

Piše: A. Č.

17.6.2021

Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici potvrdila je imenovanje Darje Softić-Kadenić za ministricu pravde KS kao prijedlog Naše stranke. Ona će na tom mjestu zamijeniti Lejlu Brčić koja je krajem aprila podnijela ostavku.

Interesantno je da vladajuća trojka nije imala većinu da izabere novu ministricu da joj glasove nisu dali zastupnici Demokratske fronte Bibija Kerla i Sead Milavica, koji na ovaj način vraćaju Narodu i pravdi uslugu što je sačuvao pojedine kadrove DF-a u čistki koju trojka provodi u Kantonu Sarajevo.

Međutim, zanimljivo je da je glas za spašavanje trojke dala i Bilsena Šahman, iako Konakovićeva vlada provodi najbrutalnije uklanjanje svih kadrova SBB-a, kao što su bili direktor Narodnog pozorišta i glumački bard Izudin Bajrović ili smjena Gorana Cerića, direktora “Popkopa”, koji je uradio trajno vrijedan i uspješan posao tokom pandemije i masovnog umiranja od pandemije.

Shodno stranačkoj uputi, poslanici Zvonko Marić, Dževad Poturak i Fahrudin Pecikoza nisu dali svoje glasove za imenovanje ministrice pravde koja je u sukobu interesa, pa je suštinski rezultat ovog današnjeg raspleta - neovisno od formalnog stranačkog pristupa vrha stranke SBB - da je Šahman praktično napustila SBB i pridružila se NiP-u i Konakoviću o čemu se i ranije špekuliralo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.