DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Osmica se brani sa slobode

Dok nam se bolesni liječe uz pomoć dobrovoljnih priloga, hiljade gladnih preživljavaju na obrocima iz javnih kuhinja i od sadake, radnici se već dugo bore za povećanje najnižih plaća sociolog Esad Bajtal navodi nekoliko uzroka pasivnosti građana

Piše: Avaz.ba

17.7.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Osmica se brani sa slobode.

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva da odredi jednomjesečni pritvor za uhapšenog Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. Mehmedagiću nije određena mjera zabrane obavljanja dužnosti direktora OSA-e, što znači da će on nastaviti rukovoditi Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.

Također, Alisa Mutap-Ramić, bivša djevojka Dženana Memića, puštena je jučer odlukom Suda BiH da se brani sa slobode. Osim nje, na slobodu su pušteni i njen otac Zijad Mutap te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić. Na slobodi je i Muamer Ožegović, radnik hotela „Crystal“ na Ilidži.

Komentar dana napisao je Nermin Demirović: Hudi su to igrači.

U Sudu BiH jučer je održano ročište federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u vezi s nabavkom 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM. Pročitajte kakve je poruke Hasan Ganibegović slao Fadilu Novaliću, te šta su rekli za Fireta Hodžića.

Dok nam se bolesni liječe uz pomoć dobrovoljnih priloga, hiljade gladnih preživljavaju na obrocima iz javnih kuhinja i od sadake, radnici se već dugo bore za povećanje najnižih plaća. Sociolog Esad Bajtal navodi nekoliko uzroka pasivnosti građana.

Ličnost dana je Jusuf Nurkić: Veliko srce bosanskog diva.

U razarajućim poplavama u Njemačkoj smrtno su stradale najmanje 103 osobe, a kao nestalo se vodi više od 1.300 ljudi zbog čega je kancelarka Angela Merkel izjavila saučešće žrtvama „katastrofe, čije će se razmjere tek vidjeti narednih dana“.

Sindikati i poslodavci po ko zna koji put nisu uspjeli postići dogovor o povećanju najniže plaće u Federaciji BiH. Pročitajte šta na ovu temu kažu predsjednik Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH Mevludin Bektić i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović.

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" čitajte i kako COVID-19 utječe na zdravlje našeg srca.

Na stranama Crne hornike donosimo presudu Draganu Ševi (41) koji je osuđen u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića, kojeg je izbo nožem u konaku manastira Glogovac kod Šipova. Pročitajte i ispovijest svjedokinja na suđenju za ubistvo Alžirca u Sarajevu: Čula sam krkljanje, čovjek se gušio, sva sam se tresla od šoka.

Na stranama Jet seta donosimo ispovijest Ivane Krunić, pjevačice i bivše učesnice rijaliti programa „Zadruga“, koja je objavila je novu pjesmu „Bivša žena“, a koja se nalazi u trendingu na platformi YouTube.

Sportske strane su posvećene Jusufu Nurkiću, velikom patrioti koji pokušava pomoći stanovništvu u Bosni i Hercegovini na svaki mogući način, bez obzira na to što je u dalekoj Americi. 

Pročitajte i razgovor sa Feđom Dudićem, šefom stručnog štaba Veleža: Imamo pobjednički mentalitet, napast ćemo i atinski AEK.

Današnje printano izdanju čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.