PREZENTIRALI PROGRAM

Narodni evropski savez BiH predstavljen u Sarajevu

Osim čelnika Narodnog evropskog saveza, skupu su prisustvovali članovi općinskih odbora političke stranke na nivou regije 6 - Sarajevo

Prezentiran program. NES

Ad. A.

18.7.2021

U sali hotela “Holiday” sinoć je Narodni evropski savez Bosne i Hercegovine (NES BiH) predstavljen u Sarajevu.

Osim čelnika Narodnog evropskog saveza, skupu su prisustvovali članovi općinskih odbora političke stranke na nivou regije 6 - Sarajevo.

Na samom početku jasno su istaknuti ciljevi Narodnog evropskog saveza BiH i šta je to što ovu političku stranku čini drugačijom od onoga što smo do sada viđali na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni.

Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza BiH (NES BiH) u svom obraćanju kazao je kako političko iskustvo čelnika ove stranke omogućava dobar i kreativan ambijent za rad i napredak.


Predstavljen program stranke. NES

-Za mene lično ovo je veliki iskorak, prepoznali smo potencijal u formiranju ovakve političke stranke i velikim koracima krenuli u projekat koji danas predstavljamo i u Sarajevu, našem glavnom gradu. Ja nisam čovjek koji puno kritikuje, želim raditi i želim da mi svojim radom najviše govorimo. Mi imamo odgovornost da vama mladima stvorimo kreativan ambijent pod uvjetom da budemo posvećeni svome zadatku. Povjerenje je teško dobiti, a lahko ga je izgubiti. Mi kad dobijemo povjerenje građana mi to povjerenje moramo opravdati. Boriti ćemo se svim silama da ne iznevjerimo ni jednog našeg glasača, ni jednog našeg građanina. Vama mladima želim reći da moramo ustrajati i posvetiti se ovom poslu. Naša je zadaća da vi uradite puno toga, ali potenciram istrajnost. Svako od nas mora shvatiti ozbiljno svoju ulogu. Nema veće zadaće nego služiti svojoj domovini - istakao je Ogrešević.


Obratili se Ogrešević i Hadžibajrić. NES

Ibrahim Hadžibajrić, zamjenik predsjednika Narodnog evropskog saveza BiH (NES BiH) rekao je kako sujete i lični interesi moraju biti ostavljeni po strani, te da se treba istupiti zajednički sa jasnim ciljevima i planovima.

-Moramo pristupiti iskrenom i temeljnom radu, lični interesi i sujete moraju biti ostavljeni po strani. Spajanjem A-SDA i NBL-a došli smo na drugo mjesto u Federaciji po broju glasova. Mi se moramo boriti istinom, čestitošću i poštenjem. Na izbore slijedeće godine ćemo ići sa vrlo kratkim, jasnim prijedlozima, tačno znamo šta želimo i šta hoćemo od naše države Bosne i Hercegovine, to je koncept NES-a - rekao je Hadžibajrić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.