SAOPĆENJE

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH o prometu kisika u zdravstvenim ustanovama više se neće oglašavati

Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo nadležne istražne, kao i inspekcijske organe, da izvrše provjeru zakonitosti postupanja Agencije , naveli su

Agencija svu dokumentaciju dostavila tužilaštvima. Avaz

Fu. M.

5.10.2021

Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u saopćila je da se više neće oglašavati o aferi "Kiseonik" jer su, kako navode svu potrebnu dokumentaciju vezanu za ovaj slučaj dostavili nadležnim tužilaštvima. 

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Agencije za lijekove i medicinska sredstva danas je postupajući po zahtjevu nadležnih tužilaštava dostavila svu traženu dokumentaciju, kao i informacije koje se odnose na proizvodnju i promet kiseonika koji je korišten u zdravstvenim ustanovama.

Imajući u vidu navedeno, a u cilju omogućavanja istražnim organima da nesmetano obavljaju poslove iz svoje nadležnosti, Agencija se o navedenom u narednom periodu neće očitovati. Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo nadležne istražne, kao i inspekcijske organe, da izvrše provjeru zakonitosti postupanja Agencije vezano za predmetni slučaj u prethodnom periodu - navedeno je u saopćenju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.