NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Poklon prilog našim čitaocima: Porodica i zdravlje / Za oporavak je potrebno unositi biljna vlakna te jesti ribu

Čajevi od maslačka, smreke i peršuna prepuni vitamina

Avaz.ba

12.10.2021

Naslovnica priloga "Porodica i zdravlje". Avaz

Poklon prilog našim čitaocima: Porodica i zdravlje / Za oporavak je potrebno unositi biljna vlakna te jesti ribu.

Nutricionistkinja Inga Marković kaže kako koronavirus izaziva sistemsku bolest COVID-19 i, u zavisnosti od toga koji organski sistem je zahvaćen, neophodna je određena nutritivna podrška, kako u liječenju tako i u oporavku. Najviše je ugrožen respiratorni sistem te, osim medicinskog liječenja, treba uključiti i nutritivno, u cilju boljeg i lakšeg oporavka.

FIZIJATRIJA: Dr. Edin Buljugić, fizijatar, ukazao je na važnost pravilnog ispijanja vode. Također, je ukazao i na to kako odabrati bocu, a da ne sadrži štetne hemikalije te naveo da se odlučite za boce na kojima piše da ne sadrže BPA. Istakao je i kako hladna voda ne sužava vaše krvne žile niti otežava probavu hrane.

PSIHOLOGIJA: Isidora Pavlović, psihijatar, objasnila je kako društvene mreže utječu na mlade. Diskrepancija između nametnutih standarda i realnosti može značajno utjecati na samopouzdanje mladih. Javlja se osjećaj prosječnosti, neadekvatnosti, nesavršenosti, gledano kroz prizmu takvog života.

I JOŠ: Čajevi od maslačka, smreke i peršuna prepuni vitamina; Mliječne masti štite od kardiovaskularnih bolesti; Čaj od listova smokve prevenira dijabetes; Rizik od kratkovidnosti; Žir štiti štitnu žlijezdu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.