NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Poklon prilog našim čitaocima: Porodica i zdravlje / Tekućina iz električnih cigareta opasna po zdravlje srca

Paprike pospješuju zdravlje očiju

Avaz.ba

19.10.2021

Naslovnica priloga Porodica i zdravlje. Avaz

Poklon prilog našim čitaocima: Porodica i zdravlje / Tekućina iz električnih cigareta opasna po zdravlje srca

Kardiolod dr. Adnan Delić objasnio je kako tekućine koje se koriste u e-cigaretama uglavnom sadrže štetne tvari koje se obično nalaze u duhanskom dimu. Sve veći broj studija sugerira da su e-cigarete povezane s povećanim rizikom od KVB-a. Nadalje, efikasnost e-cigareta kao oruđa za prestanak pušenja nije dokazana i većina pušača ne odustaje od duhanskih cigareta te na kraju postaju dvostruki korisnici. Neregulirane e-cigarete predstavljaju ozbiljnu prijetnju uspostavljenoj politici kontrole duhana.

OFTALMOLOGIJA – Oftalmolog Enesa Begović objasnila je kako i gdje treba raditi nadogradnju trepavica. Trepavice od vještačkog materijala upotrebom ljepila fiksiraju se za prirodne trepavice i traju oko 4 do 6 sedmica, koliko traje ciklus rasta prirodnih trepavica. Postavljanje vještačkih trepavica radi se u kozmetičkim salonima od educirane i certificirane osobe.

I JOŠ: Celer čuva srce i arterije; Paprike pospješuju zdravlje očiju; Popodnevni odmor je zdrav; Voda je saveznik u dijeti; Korijen bijelog sljeza izbacuje šlajm.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.