ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik o smjeni Gordane Tadić: Ovo je osveta Osmice, SDA želi preuzeti Tužilaštvo BIH, već imaju Sud

Sud BiH već imaju sa sumnjivim kadrom iz Sarajeva koji se predstavlja, ne znam više ni šta se predstavlja, da li je Španac ili neki ostali, uglavnom pod direktnom je kontrolom Osmice i te službe

E. Ć.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a

Foto: RTRS


Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a, komentirao je danas smjenu glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

- Šest glasova muslimana, isključivo muslimana Halil Lagumdžija, Amila Konjušić, Sanela Barušanović, Sanjin Bogunović, Lejla Hadžić i Mustafa Šabić su glasali da se ona smijeni. To je pod direktnom instrukcijom SDA, čiji je operativni provodioc akcija na terenu, naravno, obavještajna služba pod kontrolom Osmice i to se može računati kao jedan osvetnički potez, ali i isto tako pokazna vježba na koji način oni koji se opiru Osmici, Bakiru Izetbegoviću i drugima prolaze.

Njihova koncepcija je ovladati izbornom komisijom, što su uradili, nažalost, zajedno sa nekim našim ljudima iz RS. Ovladati Tužilaštvom, što je govorio Bakir Izetbegović, Sud BiH već imaju sa sumnjivim kadrom iz Sarajeva koji se predstavlja, ne znam više ni šta se predstavlja, da li je Španac ili neki ostali, uglavnom pod direktnom je kontrolom Osmice i te službe. Oni su završavali svoj pakleni plan tako što će putem Tužilaštva procesuirati, a putem Suda presuđivati, bez obzira što to Tužilaštvo i Sud nemaju nikakve ustavne osnove da funkcionišu i djeluju. Oni nisu spremni na kompromis, na dogovor jer sama manifestacija šest muslimanskih glasova protiv Hrvata i protiv Srba najbolje govore.

NA VRH

Podijeli članak na