BUDŽET KANTONA SARAJEVO

Za Dom zdravlja 1.450.000 KM, KCUS 650.000 KM, Opću bolnicu 2.900.00 KM

Za 2022. godinu smo planirali rekonstrukciju "Ledene dvorane" , rekao Delić

Vranić: Stimulacije mogu isplaćivati samo menadžmenti. Avaz

Piše: A. Č.

30.11.2021

U toku je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, a trenutno ministri odgovaraju na pitanja zastupnika o Nacrtu budžeta za 2022. godinu.

Ministar privrede KS Adnan Delić, između ostalog, rekao je da su redovno isplatili sve poljoprivredne proizvođače.

- Radimo izmjenu i dopunu zakona o poticajima za poljoprivredu KS i za to su planirana povećanja u budžeti. Kada je mala privreda u pitanju sredstva su malo povećanja, ali opravdano. Što se tiče Skenderije, u 2021. godini smo sve poduzeli kako bi se povratili investitori. Više ne iznajmljujemo opreme za evente, nego sada imamo opremu, a koju možemo drugima iznajmljivati. Za 2022. godinu smo planirali poboljšanje infrastrukture kao što je rekonstrukcija "Ledene dvorane" i još desetak sitnijih projekata - rekao je Delić.


Sredstva za covid stimulacije

Ministar zdravstva Haris Vranić rekao je da je za Dom zdravlja planirano 1.450.000 KM, za KCUS 650.000 KM, Opću bolnicu 2.900.00 KM.

- Sredstva za covid stimulacije nisu planirane jer Ministarstvo nema tu poziciju. Stimulacije mogu isplaćivati samo menadžmenti u obliku tranši. Ove godine je bila interventna stimulacija. To ne znači da menadžmenti ne mogu iznaći sredstva za stimulaciju svojih radnika - rekao je Vranić.

Sredstva za pet sindikata nisu planirana jer to nisu budžetska sredstva, rekao je Vranić.


Za deponiju "Smiljević" 3,5 miliona KM

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović rekao je da su za deponiju "Smiljević" planirali 3,5 miliona KM.

- Deponija je veliki problem i mi ga moramo rješavati. Trenutno radimo jednu studiju i nadam se da ćemo iduće godine početi raditi na organizacionom postrojenju. Ne možemo otvoriti novu deponiju - rekao je Hadžiahmetović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.