REAKCIJE

Stevandić: Vojin Mijatović je statistička greška u Banjoj Luci

Lijepo je da se i on slika sa ruskim ambasadorom, ali je potpuno neukusno da on ambasadoru jedne takve zemlje govori s kim će se slikati

Nenad Stevandić. N1

H. J. I.

14.12.2021

- Drago mi je što se Vojin Mijatović imao priliku slikati sa ruskim ambasadorom, ja sam se sa svakim od njih bar deset puta slikao - odgovorio je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić na izjavu Vojina Mijatovića da mu je neugodno kad vidi ambasaroda Rusije Igora Kalabuhova na slici sa njim. 

- Lijepo je da Vojin Mijatović ima šansu da se i on slika sa ruskim ambasadorom, ali je potpuno neukusno da on ambasadoru jedne takve zemlje govori s kim će se slikati - rekao je Stevandić. 

Predsjednik Ujedinjene srpske, nekada SDS-ov kadar je pojasnio da ne postoji ruski ambasador sa kojim se sastao manje od deset puta, uključujući i Kalabuhova.

- Da budem iskren, ne bih na taj način da vodim polemiku, Mijatović je u Banjaluci statistička greška, a ja imam 28,700 glasova. To je više od svih kolega iz obozicionaih stranaka, koje su sa nama u Parlamentu Bosne i Hercegovine - rekao je Stevandić.

Ranije jutros Vojin Mijatović sastao se sa Igorom Kalabuhovim u ambasadi Ruske Federacije u BiH, te između ostalog komentarisao i Stevandića.

- Biću vrlo iskren, rekao sam da smatram Rusiju prijateljskom zemljom BiH i da mi je vrlo neugodno kada vidim gospodina ambasadora kada stoji sa jednim kriminalcem poput Nenada Stevandića - saopćio je SDP-ov Vojin Mijatović nakon jutrošnjeg sastanka sa ruskim ambasadorom u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.