ŽESTOKA RASPRAVA

Prašović-Gadžo: Ponovo u budžetu 1.000.000 KM za PR Fadila Novalića

Od svih tema u budžetu vi ste odlučili da branite milion maraka za samopromociju, eto na šta smo i vi i mi spali - rekao je Damir Mašić

Sanela Prašović Gadžo. Arhiv

Piše: S.Spahić

24.1.2022

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH trenutno je na dnevnom redu rasprava o Nacrtu budžeta za 2022. godinu.

Sanela Prašović Gadžo, zastupnica SBB-a, je kritizirala stavku iz nacrta o predviđenih 1.000.000 KM za promociju Vlade FBiH.

- Vlada FBiH obraza nema, a srama ne osjeća. Ponovo je u budžetu stavka od 1.000.000 KM namijenjena za PR Fadila Novalića, a nazvali su to „transparentnost u radu Vlade FBiH u implementaciji reformskih procesa". Odmah sam uložila amandman i tražila da se 900.000 KM preusmjeri za udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, za liječenje djece oboljelih od raka i za rad roditeljskih kuća - rekla je.


Vlada zaslužuje taj iznos

Asim Kamber, zastupnik SDA, je odmah tražio repliku i rekao da je sramotan prijedlog da se od Vlade FBiH uzima 900.000 KM.

- Nije korektno da ona od Vlade FBiH uzima 900.000 KM i kaže u obrazloženju da je 100.000 KM dostatan iznos. Vlada sa najvećim budžetom u historiji zaslužuje tolika sredstva i ima pravo na tu promociju - kazao je.


Samopromocija će biti na osnovu rezultata

Reagovao je na Kamberovu izjavu i Damir Mašić, zastupnik SDP-a.

- Kad se nema nešto reći bolje je šutjeti. Mi sad vama moramo da objašnjavamo zbog čega je suludo potrošiti 1.000.000 na samopromociju. Ovim što radite vi ne pomažete Fadilu Novaliću i Vladi FBiH te će vam vjerovatno reći da im ubuduće ne pomažete na ovaj način. Od svih tema u budžetu vi ste odlučili da branite milion maraka za samopromociju, eto na šta smo i vi i mi spali. Samopromocija Vlade FBiH će biti na osnovu rezultata, a ne na osnovu toga koliko ćete vi žetona u medijima platiti da pišu o vama - poručio je Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.