NEĆE U NEUM

Snježana Novaković-Bursać: SNSD je spreman da se uključi u nastavak pregovora o reformi Izbornog zakona BiH

Iako smo informisani da su nam taj poziv, navodno, uputili, on nije stigao u moj mejlboks, rekla je Novaković-Bursać

Novaković-Bursać: Nije dobila poziv za Neum. Arhiv

Srpskainfo

29.1.2022

SNSD je spreman da se uključi u nastavak pregovora o reformi Izbornog zakona BiH kada se postigne dogovor o ključnim pitanjima među partnerima u Federaciji, kazala je za Srpskainfo Snježana Novaković-Bursać, šefica Kluba poslanika ove stranke u Parlamentu BiH.

Ona je potvrdila da stav ove stranke nije promijenjen.

Kako su prenijeli pojedini mediji, organizatori pregovora, predstavnici SAD i EU, Matthew Palmer i Angelina Eichhorst su najavili da će se danas, drugog dana pregovora u hotelu “Marea” u Neumu, učestvovati i predstavnici iz RS.

Ispostavilo se da su na pregovore pozvani članovi Interresorne radne grupe, osnovane pri Parlamentarnoj skupštini BiH, ali da niko od pozvanih iz RS nije došao u Neum. Iako su članovi Interresorne radne grupe, na pregovorima u Neumu se nisu pojavili ni Snježana Novaković-Bursać, ni lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, ni Sredoje Nović iz SNSD.

Jedini se, na neki način, ovom pozivu odazvao lider PDP Branislav Borenović, koji, kako je rekao nije mogao otputovati u Neum zbog obaveza u Banjoj Luci pa je na pregovore poslao svog zamjenika na čelu partije, Nenada Vukovića.

Snježana Novaković-Bursać za Srpskainfo tvrdi da ona i njen partijski kolega Nović nisu ni dobili poziv na pregovore.

– Iako smo informisani da su nam taj poziv, navodno, uputili, on nije stigao u moj mejlboks – rekla je Novaković-Bursać.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.