INFORMACIJE ZA VOZAČE

Kakvo je stanje na bh. cestama: Kolovoz mjestimično vlažan, zabilježena gužva na ova dva granična prijelaza

Na putevima u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra, navode iz BIHAMK-a

Gužve na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Avaz

E. Ć.

19.2.2022

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. 

Na putevima u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra, navode iz BIHAMK-a.



Na dva granična prijelaza zabilježena gužva

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.


GP Bosanski Brod, ulaz u BiH. Screenshot

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog klizišta se saobraća jednom trakom

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.


GP Bosanska Gradiška, ulaz u BiH. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.