OD JUTROS NA TERENU

Inspektori kontroliraju pumpe zbog nezakonitog povećanja cijena goriva

Pored izrečenih finansijskih sankcija prometnicima zatečenim u prekršaju, kod jednog prometnika bit će stavljeno van prometa 13.000 litara dizela zbog utvrđenih nepravilnosti

Inspektori od jutros u vanrednim kontrolama. Avaz

L. S.

5.3.2022

Zbog nezakonitog povećanja cijena zaliha goriva, ekipe Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) od jutros vrše pojačane kontrole benzinskih pumpi u Federaciji BiH.

Nakon pristiglih informacija da su neki prometnici naftnim derivatima nezakonito povećali cijene zaliha goriva, direktor FUZIP-a Anis Ajdinović naložio je vanredne pojačane inspekcijske nadzore tokom vikenda nad fomiranjem cijena i marži na benzinskim pumpama u FBiH.

Kako je saopćeno, inspektori su od jutros na terenu i vrše vanredne kontrole, a svi prometnici tečnim naftnim derivatima koji budu zatečeni u prekršaju, bit će najoštrije sankcionirani.


Ekipe na terenu. FUZIP

Prema trenutno dostupnim podacima, pored izrečenih finansijskih sankcija prometnicima naftnih derivata zatečenim u prekršaju, kod jednog prometnika bit će stavljeno van prometa 13.000 litara dizela zbog utvrđenih nepravilnosti.

- Upozoravamo sve privredne subjekte da će Federalna uprava za inspekcijske poslove iskoristiti sve zakonske mehanizme, uključujući i zabranu rada, da spriječi zloupotrebu trenutnog stanja s ciljem sticanja ekstra profita na štetu građana FBiH. Zaštita potrošačkih prava građana je apsolutni prioritet našeg djelovanja i poduzet ćemo sve da zaštitimo njihove ekonomske interese i održimo stabilnost tržišta - kazao je Ajdinović.

Inače, danas su se na društvenim mrežama pojavile fotografije pojedinih benzinskih pumpi na kojima je cijena benzina i dizela čak 3.10 KM.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove pozvali su građane da slučajeve nerazumnog povećanja cijena prijave na kontakte FUZIP-a:

- telefon za prijave: 033 22 66 44 (otvoren 24 sata)

- e-mail: [email protected]

- poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6. Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.