ČEKAJU INFORMACIJE

Iz Tužilaštva za "Avaz" o sankcijama Gordani Tadić

S obzirom da je gđa Tadić uposlena kao tužitelj Tužiteljstva BiH, za dio Vašeg pitanja koji se odnosi na status navedene i eventualnu disciplinsku odgovornost, potrebno je da se obratite Uredu disciplinskog tužitelja

Tadić: Uvedene joj sankcije. Avaz

Piše: M. Aš.

12.4.2022

Tužiteljstvo BiH još nije zvanično informirano o uvođenju sankcija Vlade SAD državljanima BiH, imamo saznanja iz medija i sredstava informiranja, stoji u odgovoru ove institucije na upit "Avaza" šta će biti s Gordanom Tadić, uposlenicom ove institucije.

Pojašnjeno je da je u Tužiteljstvu BiH na instrukciju v.d. glavnog tužitelja, početkom godine formiran je predmet u kojem se već vrše provjere za fizičke i pravne osobe iz BiH koje su obuhvaćene međunarodnim sankcijama, pa će se i prema navedenim osobama, na taj način postupati.

 - Tužiteljstvo BiH će svakako, u okviru svojih nadležnosti, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, poduzeti aktivnosti ukoliko se utvrdi postojanje elemenata kaznenih djela iz nadležnosti Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. U tom procesu, već smo se obraćali, a također ćemo se obratiti nadležnim institucijama i agencijama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. U navedenim aktivnostima Tužiteljstvo BiH će postupati u koordinaciji sa partnerskim institucijama i agencijama za provedbu zakona - rečeno nam je.

S obzirom da je gđa Tadić uposlena kao tužitelj Tužiteljstva BiH, za dio Vašeg pitanja koji se odnosi na status navedene i eventualnu disciplinsku odgovornost, potrebno je da se obratite Uredu disciplinskog tužitelja, stoji u odgovoru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.