POSREDSTVOM UNDP-A

Kantonalna bolnica Goražde dobila ultrazvučni aparat

Drobilica i autoklav koristit će se u novom objektu koji ova ustanova planira osposobiti, rekla je Kamenica

Novi aparat. FENA

A. O. / Fena

2.6.2022

Kantonalna bolnica Goražde dobila je nove savremene aparate. Posredstvom UNDP-a obezbijeđen je još jedan ultrazvučni aparat te drobilica i autoklav.

Direktorica ove zdravstvene ustanove Nermina Kamenica ističe da je donacija vrijedna oko 200.000 KM uz napomenu da UNDP-a u kontinuitetu pomaže u opremanju Kantonalne bolnice Goražde.

- Ovo je treći po redu savremeni ultrazvučni aparat koji smo dobili od UNDP-a te je nakon radiološke i urološke, sada na ovaj način opremljena i kardiološka služba. Drobilica i autoklav koristit će se u novom objektu koji ova ustanova planira osposobiti za potrebe uništavanja infektivnog otpada kojeg u bolnici stalno imamo a koji se odvozi u drugi kanton da se uništi. To ćemo sada raditi na licu mjesta i stvoriti značajne uštede – pojasnila je Kamenica.

Direktorica Kantonalne bolnice podsjetila je da je UNDP i u prethodnom periodu obezbjedio značajnu pomoć u opremanju ove ustanove između ostalog nabavkom dva ultrazvučna aparata za potrebe radiološke i urološke službe te dva autoklava kao i frižidera za transfuziološku službu.

Dodala je da je putem UNDP-a ali i brojnih drugih donatora za nabavku opreme od 2019. godine izdvojeno oko 850.000 KM.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.