PROBLEMI

Mještani naselja kod Tarčina ogorčeni: Ne želimo kanalizaciju ispred kuće, užasno smrdi

Sada će sve fekalije nama pod prozorom ostati, užasno smrdi, u kući se ne može opstati, a imamo malu djecu, rekla nam je Janjuš Logo

Piše: A. Č.

7.6.2022

U mjestu Sivice u Tarčinu kod Sarajeva planirana je izgradnja kanalizacione mreže. Međutim, kako su nam kazali mještani, radi se samo ispred jedne kuće.

Amela Janjuš-Logo koja živi u Sivicama nam je rekla da je bio plan da se radi kompletna cjelina.

- Još nismo dobili dozvole za radove, a samo jedan komšija je počeo da kopa. On je sebi nabavio dozvole putem rodbinskih veza. On je u Odboru naše mjesne zajednice Tarćin-Sivice, njegovo i uradit će kanalizaciju ispred svoje kuće. On bi trebao sve nas da zastupa, a njegov rođak je predsjednik Mjesne zajednice i svi su članovi SDA. Sada će sve fekalije nama pod prozorom ostati. Tu se nalazi i potok. Užasno smrdi, u kući se ne može opstati, a imamo malu djecu – rekla nam je Janjuš Logo.


Mještani ne žele kanalizaciju ispred kuća - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Amela Janjuš-Logo - Avaz
+1

Ističe da su mještani htjeli pisati peticiju.

- Komšija nam je rekao nemojte potpisivati, jer je on sve završio. Ustvari, umjesto sve mještane, on je samo sebe zastupao. Uradit će se samo ispred njegove kuće i to je to. Prijavili smo inspekciji i još niko nije reagirao, a obećali su nam da će jučer doći – kazala nam je Janjuš-Logo.

Njen suprug Esad Logo kaže da je reagirala i policija.

- Napravljen je zapisnik. Bio sam i u komunalnoj policiji. Ne može se kanalizacija završiti pred našu kuću. Ako će da rade, neka rade svima. Samo odabrani mogu radi, a nama ništa – rekao je Logo.

Šta su nam mještani rekli pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.