KANDIDAT ZA PARLAMENT BIH

Krivić: SDA nema kredibilitet da se bavi reformom i depolitizacijom pravosuđa

Neka moćnici iz SDA dozvole da kantonalni tužitelji napokon uzmu izjavu i objašnjenje od Sebije Izetbegović u vezi njene diplome

Krivić: Šta su čekali do sada. Avaz

Piše: E. Ma.

8.7.2022

Anis Krivić, kandidat za Parlament BiH ispred Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) oglasio se na svom Facebook profilu navodeći da SDA nema kredibilitet da se bavi reformom i depolitizacijom pravosuđa.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:



Borba za vladavinu prava

- Stranka Bakira Izetbegovića sada je i samu sebe manipulativno nadmašila saopćenjem u kojem kažu da će “SDA snažno podržati depolitizaciju pravosuđa, efikasniju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala u svim dijelovima BiH, provjeru rukovodećih kadrova u sudovima i tužilaštvima na svim nivoima, kao i njihovih imovinskih kartona”.

Posebna je neprincipijelnost SDA zbog činjenice da je samo prije mjesec Ambasada SAD u BiH, dakle najvažnija država svijeta, koja ni jednu riječ ne saopći, a da nema argumente, izrekla svoje i brutalno odbila SDA kao američkog partnera u borbi za vladavinu prava.

Treba se pitati kako će to SDA podržati depolitizaciju pravosuđa kada je poznato da su ta stranka i njeni kadrovi poznati po nedoličnim komentarima, političkom utjecaju i vještom instaliranju svojih stranačkih kadrova na svim nivoima pravosuđa.


O montiranim procesima

O montiranim procesima koje su radili političkim rivalima, policijskim, tužilačkim i obavještajnim pritiscima na nezavisne medije, angažiranju tužilaca da lome njihove kritičare, da se i ne govori.

Uostalom, na vlasti su skoro tri decenije, pa se postavlja logično pitanje šta su to čekali do sada.

Još bolje rečeno, neka moćnici iz SDA dozvole da kantonalni tužitelji napokon uzmu izjavu i objašnjenje od Sebije Izetbegović u vezi njene diplome.

Tada će i SDA možda biti uvjerljivija u svojim saopćenjima i “podrškama" reformi pravosuđa od njenih kadrova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.