MOGUĆE GUŽVE

Danas nastavak radova: Kod Bradine se od 22 do 4 sata saobraća naizmjenično jednom trakom

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom

A. Č.

Saobraćaj na Bradini uz regulaciju semafora

Foto: Facebook


Zbog izgradnje kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 04 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima, saopćeno je iz BIHAMK-a

Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) , Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanka Gradiška, Izačić, Velika Kladuša, Hum, Deleuša i Zupci.

I na ostalim graničnim prelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Više o:

BIHAMK Radovi Bradina
NA VRH

Podijeli članak na