POLITIČKA ANALITIČARKA

Ivana Marić raskrinkala Fortu i Čudić: U Kijev nisu otišli kao bh. zvaničnici, već kao dio delegacije ALDE

Ne razumijem zašto su javnost ostavili da vjeruje da su njih dvoje to sami osmislili i organizirali, kad su samo bili dio delegacije ALDE, pita se Marić

Marić: Istina je malo iskrivljeno prikazana. Facebook

Piše: E. Ć.

2.9.2022

Politička analitičarka Ivana Marić oglasila se na Facebooku povodom posjete Ukrajini premijera Kantona Sarajevo i predsjednika Naše stranke Edina Forte i Sabine Čudić, njegove stranačke kolegice i zastupnice u Parlamentu Federacije BiH.

- Čitam vijest da su Forto i Čudić otišli u Ukrajinu i da su "prvi zvaničnici iz BiH koji su imali dovoljno želje i hrabrosti da posjete Ukrajinu".


Istina iskrivljeno prikazana

Stavili su i par fotografija sa balkona parlamenta, sa govornice pretvarajući se da daju izjavu, bilo je i par modnih fotografija, i jedna na kojoj se u daljini vidi ministar odbrane Ukrajine. Sve mi je to nekako bilo nedorečeno. Čak i to što su ostali par dana, obzirom da ostali državnici tamo dođu na dan, sretnu se sa Zelenskim i odu.

Uglavnom, istina je malo iskrivljeno prikazana. Naime, njih dvoje nisu tamo otišli kao bh. zvaničnici koje će primiti ukrajinski političari, već su otišli kao dio šire delegacije koju je predvodio potpredsjednik ALDE, Saveza liberalnih i demokratskih stranaka Evrope, koji je i vodio glavnu riječ - napisala je Marić.


"Kao kad Dodik u hodniku na foru uhvati Putina"

Ona je istakla da to sve objašnjava, osim njihove težnje da to prešute i sakriju.

- Ne razumijem zašto su javnost ostavili da vjeruje da su njih dvoje to sami osmislili i organizirali, kad su samo bili dio delegacije ALDE. Zašto im nije bilo dovoljno da kažu da su zajedno sa drugim liberalnim strankama Evrope dali podršku Ukrajini, što je isto veliki i snažan gest.

Valjda zato što onda ne bi mogli slati kao jake poruke koje su prenijeli Ukrajincima i one floskule da se BiH ne brani samo u Briselu već ... bla bla To je kao kad Dodik u hodniku na foru uhvati Putina da se slika s njim pa onda kaže da su razgovarali o svim mogućnim temama, sve u 5 sekundi.

Dosta nam je populizma, laži i poluistina vladajućih starnaka, ne treba nam to još i od opozicije. Valjda bi oni trebali biti drugačiji - istakla je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.