"SVE POČINJE IZBOROM"

EU pokrenula kampanju za poticanje veće izlaznosti birača na predstojećim izborima u BiH

Kampanja će obuhvatiti i izjave istaknutih bh. građana o važnosti izlaska na izbore, poput košarkaške zvijezde Jusufa Nurkića

H. J. I.

3.9.2022

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Delegacija EU u BiH pokrenula kampanju "Sve počinje izborom" - Avaz
+1

Evropska unija u Bosni i Hercegovini danas je pokrenula kampanju pod nazivom "Sve počinje izborom" s ciljem da ohrabri i motivira građane Bosne i Hercegovine da iskoriste svoja demokratska prava izlaskom i glasanjem na predstojećim izborima.Ulične akcije

Kampanja je otvorena uličnim akcijama pod nazivom "Birati je lako" ispred BBI Centra u Sarajevu, u parku Petra Kočića u Banjoj Luci i na Španskom trgu u Mostaru. Prolaznici su u sva tri grada pozvani da učestvuju u nagradnoj igri na način da uđu u glasačku kabinu i izvrše jednostavan odabir, na primjer između modnih artikala, destinacija za putovanja u BiH ili muzičara u usponu. Naglašavajući koliko je lako glasati u zamjenu za simboličnu nagradu, ovom akcijom se nastoji istaknuti vrijednost glasanja za nešto puno vrjednije – budućnost zemlje.

Kampanja će obuhvatiti i izjave istaknutih bh. građana o važnosti izlaska na izbore, poput košarkaške zvijezde Jusufa Nurkića, kao i druge aktivnosti usmjerene na angažiranje javnosti i podizanje svijesti o vrijednosti ostvarivanja demokratskih prava.


"Pokretači budućnosti kakvu žele"

Ambasador Johan Satler (Johann Sattler), šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini izjavio je:

- Glasanje na izborima jedan je od najvažnijih načina na koji građani u demokratskoj državi mogu uticati na svoju budućnost. Predstojeći izbori 2. oktobra će oblikovati naredne četiri godine u Bosni i Hercegovini. Ono što bih poručio građanima Bosne i Hercegovine jeste da budu pokretači budućnosti kakvu žele, jer sve počinje njihovim izborom. Ne propustite svoju priliku.

Kampanja će trajati do izbora, a više informacija je dostupno na stranici: http://svepocinjeizborom.europa.ba/.

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.