KANDIDAT ZA PARLAMENT BIH

Krivić: Milorade, tvoji neprijatelji nisu naši neprijatelji

Dodik na njemu svojstven, bahat način zloupotrebljava institut vitalnog nacionalnog interesa i podvaljuje ga srpskom narodu kao navodnu zaštitu, istakao je Krivić

Krivić: Dodik hoće da nas zavadi sa dokazanim prijateljem BiH. Facebook

H. J. I.

5.9.2022

Anis Krivić, član Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) i kandidat za Državni parlament na općim izborima 2022. godine, oglasio se na svom Facebook profilu. 

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Najavljujući nove igrokaze u Predsjedništvu BiH, odnosno da će pokrenuti zaštitu vitalnog interesa RS protiv imenovanja njemačkog ambasadora Tomasa Fitšena (Thomasa Fitschena), Milorad Dodik hoće da nas zavadi sa dokazanim prijateljem BiH, Republikom Njemačkom.


Na taj, lični, separatistički način želi se održati na vlasti na uštrb Bosne i Hercegovine i njenih građana, pa i Srba za čiju se podršku bori, a koji masovno bježe upravo u Njemačku.

Dodik na njemu svojstven, bahat način zloupotrebljava institut vitalnog nacionalnog interesa i podvaljuje ga srpskom narodu kao navodnu zaštitu, a Bosnu i Hercegovinu skreće sa evropskog puta i od prijatelja stvara neprijatelje.


Možda nakon ovog ličnog politikanstva Milorada Dodika i Bosanci i Hercegovci, i Bošnjaci, i Srbi i Hrvati i Ostali shvate da nije ni korisno ni pametno imati dva člana Predsjedništva koji će igrati protiv onog trećeg, već je neophodno imati tri člana Predsjedništva BiH koji će igrati isključivo za Bosnu i Hercegovinu.

Bosni i Hercegovini i svima koji žive u ovoj zemlji potreban je pametan izbor - sada, više nego ikada - napisao je Krivić na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.