SKUP NIP-A U SARAJEVU

Konaković: Počinje nova era u BiH

Oni su ljuti na nas jer znamo sve o njima ali su više ljuti na nas jer smo pokazali da može drukčije, jer smo srušili mitove da ova zemlja ne može naprijed, rekao je Konaković

Konaković: Ne obećavamo čudo ali nema povlačenja sa zacrtanih ciljeva. NiP

E. Ć.

30.9.2022

U dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji večeras je održan završni skup Naroda i Pravde za predstojeće Opće izbore 2022. godine. Narod i Pravda gazi petu godinu borbe za jaču Bosnu i Hercegovinu. 

Večeras su se prisutnima obratili kandidati i članovi rukovodstva Naroda i Pravde Omer Hujdur, Amra Babić, Aida Terzić, Dževahid Sokić, Arijana Memić, Azhar Sejarić, Elvedin Okerić, Nedim Čivić, Nezim Alagić, Damir Bulčević i dr. Denis Zvizdić.

Završni skup Naroda i Pravde nije mogao proći bez obraćanja kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, doktora Denisa Bećirovića.

- Pred nama su najvažniji izbori u BiH u 21. stoljeću. Prije 30 godina imali smo referendum u našoj državi, a 30 godina poslije pitanje glasi – “Jeste li da budemo razjedinjeni u tri etnička geta ili da budemo ujedinjeni?“ Ova prepuna dvorana i Sarajevo poručuju – “Mi smo ujedinjeni za slobodnu BiH!“ 2. oktobra pred nama je izbor ili da plačemo i kukamo ili da se borimo kao junaci. Zato 2. oktobra budimo hrabri, neustrašivi i uporni da pobijedi BiH - poručio je Bećirović.

Posljednji govor na završnom skupu održao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

- Shvatila je Bosna i Hercegovina zašto se režim trese i budi zbog koraka Naroda i Pravde. Oni su ljuti na nas jer znamo sve o njima ali su više ljuti na nas jer smo pokazali da može drukčije, jer smo srušili mitove da ova zemlja ne može naprijed. Nemoguće je postalo moguće a „ne može“ “može“ i zato su nervozni.

Za pregovarački sto sjeda nova garnitura koju će voditi Narod i Pravda sa koalicionim partnerima. Ne obećavamo čudo ali nema povlačenja sa zacrtanih ciljeva. Iskoristite u nedjelju 2. oktobra svoje biračko pravo, donesite odluku u kakvoj Bosni i Hercegovini želite živjeti. 2. oktobar je dan promjene u BiH.

Donosimo zakon, hapsimo i šaljemo u zatvore sve one političare koji su se obogatili na muci i stradanju ovog naroda. U ovoj zemlji nikad više neće u zatvor otići prije čovjek koji je posjekao 3 metra drva nego onaj koji je zemlju oštetio za milione. Počinje nova era u BiH - rekao je Konaković.

Još jednom je za kraj istakao da je Denis Bećirović osoba koja najbolje može predstavljati BiH u svijetu kao član Predsjedništva BiH te pozvao sve građane da svoje povjerenje daju njemu 2. oktobra, saopćeno je iz NiP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.