ANIS KRIVIĆ

Pljačka glasova među Bošnjacima je veća nego u RS-u, zašto svi šute, a CIK ne naredi novo brojanje

Prema ovim podacima, Bošnjaci su gluplji od Srba jer u procentu imaju više nevažećih listića, napisao je Krivić

Krivić: Samo za skupštine kantona u Federaciji procenat nevažećih, odnosno pokradenih, glasova iznosi 62.310. Facebook

H. J. I.

11.10.2022

Anis Krivić, kandidat SBB-a za državni Parlament oglasio se na svom Facebook profilu.

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Prema presjeku unesenih glasova od strane CIK BiH od 10.10.2022.godine u 13:23 za poziciju Predsjednika RS procenat nevažećih listića iznosi 5,57 posto što je 35.750 ljudi čija je izborna volja vjerovatno pokradena na što nam ukazuje, i isto potvrđuje, današnja odluka CIK-a, kojom se nalaže da se većina "vreća" odnosno listića, sa izbornih mjesta mora prebrojati ponovo.


Procenti nevažećih listića

Zašto CIK BiH nalaže ponovno prebrojavanje listića samo za poziciju Predsjednika RS-a, ako je činjenica da je procenat nevažećih listića za Parlamentarnu skupštinu BiH u Federaciji 9,57 posto, za Parlament FBiH 7,78 posto, a za skupštine kantona u FBiH 6,67 posto?!

Samo za skupštine kantona u Federaciji procenat nevažećih, odnosno pokradenih, glasova iznosi 62.310, što je skoro duplo više u odnosu na nevažeće glasove za predsjednika RS-a zbog koje je CIK donio odluku o ponovnom brojanju.

Pljačka glasova među Bošnjacima je bila znatno veća, tako svjedoče brojevi u ovom trenutku.

Zašto Bošnjaci šute o ovome? Jesmo li se pomirili s tim da nismo vični ispuniti glasački listić ili smo se navikli da nas konstantno kradu pa nam je postalo svejedno?


Ponovo brojanje glasova

Mi znamo da se na izborima krade, mi znamo i ko to po mahalama radi, mi znamo da je režim dva puta pokrao predsjedničke izbore za bošnjačkog člana Predsjedništva, šutjeli smo ili smo o tome govorili u kućama.

Sad kad se krađa dešava na svim nivoima vlasti potrebno je da zahtijevamo ponovno brojanje glasova, utvrđivanje krivične odgovornosti za sve one koji su učestovali u krađi narodne volje ali ne samo izvršilaca, već i njihovih nalogodavaca, ne za godinu dana, ne kad se uspostave vlade i zaduže nas još više, već odmah!

Prema ovim podacima, Bošnjaci su gluplji od Srba jer u procentu imaju više nevažećih listića.

Ne, nismo gluplji, nego imamo drskije lopove na vlasti - napisao je Krivić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.