POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović: Vukanoviću, Lagumdžija, Čolpa, Marićka i ostali bolesnici, moja kandidatura nije pomogla Dodiku i Cvijanović

Peta smo politička snaga u entitetu RS, a iza sebe smo ostavili šest parlamentarnih političkih stranaka, dodaje Mijatović

A. O.

23.10.2022

Vojin Mijatović: Historijski rezultat. FACEBOOK

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na ovogodišnjim izborima i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rezimirao je rezultate koje je sinoć CIK BiH i zvanično utvrdio. Naime on se oglasio na Facebooku istakavši da je čekao da Centralna izborna komisija BiH objavi konačne preliminarne rezultate, kako bi mogao dati zaključak i zahvaliti se svima.

Istakao je da je Pokret za državu definitivno kao što je kazao najdržavotvorniji projekat u BiH i bez dileme tvrdi da su napravili sjajan zajednički iskorak. Naglasio je da su osvojili pet mandata u Narodnoj skupštini RS, jedan mandat u Parlamentaroj skupštini BiH.

Ostvarili smo historijski rezultat za člana Predsjedništva BiH. Peta smo politička snaga u entitetu RS, a iza sebe smo ostavili  šest parlamentarnih političkih stranaka - dodaje Mijatović. 





Objava Mijatovića na Facebooku. PRINTSCREEN

- U kampanji sam imao nula bilborda, nula spotova, nula reklama, nula plaćenih objava. Moje rezultat je 38.655 što predstavlja najveći rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ostvario jedan kandidat koji zastupa državnu politiku BiH i građansku politiku. Apsolutni sam pobjednik po broju glasova u dijaspori kao što sam prije kampanje i rekao i to u celoj BiH.

1. Vojin Mijatović 11. 427

2. Denis Bećirović 9.698

3. Željko Komšić 9.377

4.Bakir Izetbegović 7.537

5. Željka Cvijanović 5.806

6. Mirko Šarović 4.064

- Dokazao sam da je građanska politika apsolutno moguća u RS, dokazao sam da ni na koji način moj rezultat nije pomogao nikom od ostalih kandidata da pobijedi ili izgubi i ono najvažnije, da ima BiH u entitetu RS. Nakon 12 godina vratili smo SDP BiH u Narodnu Skupštinu RS, Saša Grbić iz Banja Luke je novi poslanik SDP BiH u NSRS. Napravili smo najveći pojedinačni rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ikada SDP BiH ostvarila kao i BiH političke opcije generalno - navodi Mijatović.

Postigli smo drugi pojedinačni rezultat u SDP BiH i to jedini iz entiteta RS:

1.Denis Bećirović 330.258

2.Vojin Mijatović 38.655

3 Jasmin Imamović 23.633

4. Zukan Helez 13.928

5.Saša Magazinović 13.807

- Hvala svim građanima BiH koji su glasali za nas, hvala našim građanima koji žive van domovine velika ste nam podrška bili, uvjeravam vas nastavljamo sa još jačom saradnjom i aktivnostima. Pokret za državu nastavlja u još jačem kapacitetu i bez dileme zajedno. Hvala svim ljudima iz Pokreta za državu pokazali smo zajedništvo i patriotizam i pokazali svima kako se gine za državu BiH! Ostvarili smo odličan rezultat i sad moramo nastaviti još jače - poručuje Mijatović. 

 Mirsad Hadžikadić i njegova trabant stranka su koštale Pokret za državu još jednog mandata u NSRS, bolesna ambicija bez kapaciteta, nažalost koštaju sve nas, ali sva sreća ovaj izdajnički projekat prestaje da postoji i reći ću samo jedno sram vas bilo, odlazite kao izdajnici !

- Vukanoviću, Lagumdžija, Čolpa, Marićka i ostali bolesnici, kao što se vidi moja kandidatura ni na koji način nije pomogla ni Miloradu Dodiku ni Željki Cvijanović da pobijede, vi ste lažovi i izvinite se građanima BiH što ste lagali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.