OPĆI IZBORI 2022.

Poznata imena 35 zastupnika u Skupštini TK: Osam stranaka parlamentarno, SDA ima najviše mandata

Po dva zastupnika u Skupštini TK će imati Stranka za BiH, Narod i Pravda i Socijaldemokrate

Poznat sastav Skupštine TK. FENA / SCREENSHOT

S. S.

23.10.2022

Centralna izborna komisija BiH sinoć je objavila utvrđene rezultate izbora za sve nivoe vlasti izuzev nivoa predsjednika i potpredsjednika RS-a, a stranke imaju pravo žalbe na ove rezultate.

Prema tim rezultatima u Skupštini Tuzlanskog kantona, koja broji 35 zastupnika, SDA će imati najviše poslanika, njih 13. 

SDP osam zastupnika

SDA zastupnici u ovom kantonu, ukoliko prihvate mandat ili ukoliko ne odu u izvršnu vlast, su Smajo Mandžić, Irfan Halilagić, Muamer Zukić, Šekib Umihanić, Lejla Vuković, Fadil Kudumović, Jasmina Lugavić, Suvada Džuzdanović, Bahrudin Ahmetagić, Damir Šišić, Edin Dedić, Hasiba Kurtić te Edin Vikalo. 

Glavni oponent SDA u ovom kantonu je SDP BiH, koji ima osam poslanika. 

Mandat te stranke u ovom kantonu su dobili: Dževad Hadžić, Mirela Memić, Slađan Ilić, Vahidin Smajlović, Vedrana Petrović, Hamza Bešić, Amila Hodžić i Alen Karić.

PDA ima tri mandata

Tradionionalni koalicijski partner SDA, DF u koaliciji sa GS-om ima četiri zastupnika, dok je PDA na tri mandata.

DF-ovi zastupnici će biti Žarko Vujović, Sandra Imširović, Boris Krešić i Ivana Mijatović, a PDA-ovi Senad Alić, Lejla Ćebić Đerzić i Jakub Suljkanović.

Po dva zastupnika u Skupštini TK će imati Stranka za BiH, Narod i Pravda i Socijaldemokrate. Stranku za BiH će u kantonalnoj Skupštini predstavljati Emir Salihović, koji je sa 17. mjesta na listi skočio na drugo po broju glasova, a osim njega tu će biti i Asmir Hasić. NiP-ovi zastupnici će biti Izen Hajdarević i Silva Banović, a Socijaldemokrate će predstavljati Emir Begić i Husein Tokić.

Jedini zastupnik Naše stranke u ovom kantonu bit će Amir Hasičević.

Rezultati za Skupštinu TK. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.