IMA LEUKEMIJU

Dvadesetosmogodišnjoj Jeneti Šabić potrebna pomoć: Mora na transplataciju u Tursku

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17012 kojim donirate 2 KM

Jeneta Šabić, mlada pravnica. FACEBOOK

A. O.

23.10.2022

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je hitan apel za Jenetu Šabić, diplomiranu pravnicu iz Zenice koja boluje od leukemije. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17012 kojim donirate 2 KM. 

Jeneti će zauvijek ostati urezan u sjećanju juni mjesec tekuće godine i riječi ljekara: "Imate leukemiju". Od tada kreće njena borba sa dijagnozom akutne limfoblastne leukemije.

Odmah započinje sa liječenjem hemoterapijama i ubrzo saznaje da spada u grupu visokog rizika i da joj je potrebna transplantacija koštane srži u ovom mjesecu. HLA analizom njene sestre ustanovljeno je da se poklapaju 100 posto i da je ona njen donor.

Ova 28-godišnja djevojka je prošle godine preživjela i porodičnu tragediju, preminuo joj je otac, te je ostala sa majkom i sestrom koje bi učinile sve za njeno izlječenje.

Međutim, sredstva u iznosu od ogromnih 80.000 eura za transplantaciju u Turskoj nisu u stanju prikupiti te im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Ovoj mladoj pravnici osim poziva na broj 17012 možete pomoći donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa, navode iz ovog Udruženja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.