KONAČNA PRESUDA

Sud BiH: Izrečena drugostepena presuda Draganu Mektiću, neosnovana žalba Tužilaštva

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena

Dragan Mektić. avaz

A. O.

7.11.2022

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine, nakon održane javne sjednice 23. avgusta ove godine, u predmetu Dragan Mektić i drugi, donijelo je drugostepenu presudu kojom je odbijena kao neosnovana žalba Tužilaštva Bosne i Hercegovine i potvrđena prvostepena presuda Suda Bosne i Hercegovine broj od 17. marta 2022. godine.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine optuženi Dragan Mektić, Igor Golijanin, Samir Agić i Edin Garaplija su, na osnovu člana 284. tačka c) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKPBiH), oslobođeni od optužbe jer nije dokazano da su počinili sljedeća krivična djela.

Optuženi Dragan Mektić – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. i članom 54. i 29. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH).

Optuženi Igor Golijanin – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZBiH, te u vezi sa članom 54. i 29. istog Zakona.

Optuženi Samir Agić – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZBiH, te u vezi sa članom 54. i 29. istog Zakona.

Optuženi Edin Garaplija – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. i članom 31. KZBiH.

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.