PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović za "Avaz": Od današnje odluke zavisi budućnost svih u BiH

SNSD je u prethodnom mandatu imao četiri delegata u Domu naroda i potpunu mogućnost blokiranja usvajanja zakona, rekao je Borenović

Borenović: Put normalizacije. Dejan Rakita / PIXSELL

Piše: A. Bajramović

1.12.2022

Očekujem da će danas prevladati razum i shvatanje da niti jedna stranka ili pojedinac, o kome god se radilo, ne smije imati u svojim rukama sve parlamentarne kontrolne mehanizme za donošenje odluka u ovoj zemlji, kazao je za "Avaz" predsjednik PDP-a Branislav Borenović uoči današnje sjednice NSRS na kojoj će biti izabrani delegati za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Dodaje da od današnje odluke poslanika u zavisi i budućnost svih koji žive u BiH.

 - SNSD je u prethodnom mandatu imao četiri delegata u Domu naroda i potpunu mogućnost blokiranja usvajanja zakona, te zaustavio više dobrih inicijativa. Iako smo u Predstavničkom domu izglasali npr. i ukidanje akciza na naftne derivate i smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice, da bi građani lakše prebrodili krizu, to su upravo u Domu naroda blokirala ova četiri SNSD delegata. Od današnjeg glasanja zavisi da li ćemo krenuti putem normalizacije, uvažavanja, kompromisa, napretka, značajnijeg djelovanja na putu evropskih integracija ili će se nastaviti putem blokada, tenzija, uvreda, ucjena i bahaćenja na račun svih naroda i stanovnika u BiH zbog isključivosti i isforsirane dominacije samo jedne političke opcije – poručio je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.