SKUPŠTINA BPK

Od heroja do papka: Izbačen iz SDA zbog snimka koji ukazuje na korupciju, pa navodno glasao za njihovu delegatkinju u Domu naroda

On je jučer izbačen iz članstva NiP, a iz te stranke su ga optužili da je glasao za Aidu Obuću iz redova SDA kao delegatkinju iz BPK za Dom naroda BiH

Nijaz Musić: U manje od dvije godine izbačen iz dvije stranke. Parlament FBiH

Piše: S. Spahić

7.12.2022

Izvršni odbor Općinske organizacije SDA Goražde je u februaru 2021. godine izbacio iz SDA Nijaza Musića zbog, kako je tada navedeno, "vanstranačkog djelovanja, pogrešnih postupaka i iznošenja neprimjerenih stavova u javnosti".

Pravi razlog je bio što je nakon jedne sjednice Skupštine BPK  objavio je audio snimak razgovora svojih kolega i tada koalicionih partnera Edima Fejzića i Sejada Tatarina (Goraždanska priča), na kojem navodno dogovaraju trgovinu pozicijama.

On je tada postao simbol borbe protiv korupcije, a poslije se priključio Narodu i Pravdi.

Na izborima održanim u oktobru on je postao kantonalni zastupnik NiP-a, a do mandata je došao sa samo četiri glasa više od Edite Velić. 

Kritikovao je i ranije

No, on je jučer izbačen iz članstva te stranke, a iz NiP-a su ga optužili da je glasao za Aidu Obuću iz redova SDA kao delegatkinju iz tog kantona za Dom naroda BiH.

- Radi se o pojedincu koji je obećao da će glasati za "drugu" listu naše koalicije u BPK-u, a onda je slagao i glasao za listu uvažene gospođe Aide Obuće, iste one, o kojoj je mjesecima ranije i javno i tajno govorio sve najgore i najružnije - napisao je Nezim Alagić, kantonalni zastupnik NiP-a u Skupštini SBK.

"Pozitivne stvari se ne dešavaju uvijek iz dobrih namjera"

Već ranije se dalo naslutiti da će postojati određeni problemi u izboru delegata u Dom naroda FBiH iz ovog kantona, jer se iz nekih krugova plasirala informacija da ne treba biti siguran da će Osmorka dobiti broj delegata koji očekuje.

Ovo je samo još jedan primjer da se pozitivne stvari ne dešavaju uvijek iz dobrih namjera, nego nekada i iz vlastitih interesa, a na osnovu drugog primjera koji se dešavao ovih dana pokazalo se da je kratak put od heroja do papka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.